نحوه تولید پیچ و مهره

اهمیت نیاز به پیچ و مهره در انواع صنایع مختلف بر هیچکس پوشیده نیست. با توجه به کاربرد گسترده این وسیله در همه ی صنایع ، نحوه تولید آن نیز مورد اهمیت می باشد. در این مقاله شما را با نحوه تولید پیچ و مهره در شرکت سپنتا پیچ آشنا خواهیم نمود.


دلیل اهمیت ساخت پیچ و مهره

اگر نگاهی اجمالی به وسایل اطراف خود بیندازیم می توانیم متوجه این نکته شویم که در اغلب وسایل تولید شده اطرافمان از پیچ . مهره استفاده شده است.بنابراین اصلی ترین نیاز هر صتعتی تولید پیچ و مهره می باشد.بیشتر اتصالات لازم در تولید وسایل با استفاده از پیچ و مهره صورت می گیرد و نبود آن ها ساخت وسایل را با مشکل رو به رو خواهد ساخت.امروزه در صنایع مختلفی از جمله صنایع ماشین سازی ، پتروشیمی و نفت و گاز ، خودروسازی ، هواپیماسازی و... پیچ و مهره کاربرد های بسیاری دارد.انواع مختلفی از پیچ و مهره امروزه بر اساس کاربرد در مکان های مختلف تولید می شود که از پر اهمیت ترین مدل ها می توان به استاد بولت ، انکر بولت ، یوبولت ، پیچ آلن و... اشاره کرد.


مراحل ساخت پیچ عبارتند از:

✔ آماده کردن مفتول ها به منظور از بین بردن ناخالصی ها و جلوگیری از زنگ زدگی

✔ ایجاد برش مفتول ها در اندازه های مورد نظر بنا به ابعاد پیچ

✔ فرم دهی و شکل دهی به پیچ ( ایجاد گل پیچ در این مرحله صورت می گیرد)

تولید پیچ و مهره


نحوه تولید پیچ و مهره

به طور کلی پیچ و مهره به 4 روش گوناگون قابل تولید می باشد:

1.تولید پیچ و مهره به وسیله انجام ریخته گری

2.ساخت پیچ و مهره به وسیله فرآیند ماشین کاری

3.ساخت پیچ و مهره با استفاده از فرآیند نورد

4. تولید پیچ و مهره با استفاده از متد کله زنی (فورج سرد و گرم)


روش ریخته گری

به منظور ساخت پیچ ومهره با استفاده از این روش نیاز به فرم یا قالب از پیش ساخته شده و انجام تزریق ماده اولیه در آن  می باشد.این کار با ذوب مواد اولیه انجام شده و پس از سرد شدن پیچ و مهره فرم قالب را به خود می گیرند.در مرحله بعد بسته به مدل پیچ و مهره می توان اقدام به عملیات پرداخت بر روی آن ها کرد.البته در صورتی که شکل پیچ و مهره اهمیت زیادی نداشته باشد ، می توان از مرحله پرداخت صرف نظر نمود.این روش به طور کلی میزان دقت کمتری نسبت به دیگر روش ها داشته و برای موارد کم اهمیت می توان از آن ها استفاده کرد.


روش ماشین کاری

پروسه انجام این روش به سه شکل گوناگون قابل انجام می باشد. تراش کاری – قلاویز و حدیده.در روش اول یعنی تراش کاری پیچ و مهره به وسیله دستگاه مخصوص تراش کاری آماده می شوند که این روش با توجه به دقت کمی که در ساخت آن وجود دارد پیچ و مهره هایی با استحکام کمتر تولید می نماید.روش قلاویز بدین شکل است که برای ساخت قطعاتی با آلیاژ های نرم می توان از آن استفاده کرد و مناسب ترین روش برای تولید رزوه های داخلی پیچ و مهره می باشد.روش آخر یعنی روش حدیده همچون 2 روش قبلی جز روش های پر هزینه و زمان بر می باشد که در مجموع مانند روش تراش کاری و قلاویز پیچ و مهره ها از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهند بود.


با توجه به مطالب فوق روش تراش کاری روش جالبی برای تولید پیچ و مهره نمی باشد.


روش نورد (غلطک کاری)

یکی از بهترین روش های تولید پیچ و مهره روش نورد می باشد. مهم ترین مزایای این روش نسبت به سایر روش ها هزینه تولید کم ، سرعت ساخت بالا ، هزینه کم برای تولید مواد اولیه ، پرداخت نهایی ایده آل و وزن کمتر آن ها می باشد.البته برای تولید پیچ و مهره با استفاده از این روش محدودیت هایی هم وجود دارد که می توان به محدود بوده قطر و طول پیچ و مهره برای ساخت اشاره کرد.روش انجام این کار بدین شکل است که مدل رزوه مورد نظر بر روی غلطکی مخصوص به قطعه منتقل خواهد شد.


روش کله زنی یا فورج

برای تولید پیچ و مهره با استفاده از روش فورج سرد و گرم ، توسط مفتول هایی از جنس فولاد که در شکل کلاف می باشند انجام خواهد گرفت. پیش از اقدام به انجام این کار مفتول های مورد نظر چیزی در حدود 30 ساعت در محلول مخصوصی که تا حدودی گرم می باشد قرار گرفته تا آماده انجام مراحل فورج شوند.


پس از این مرحله مفتول های کلاف شده در محلول اسید سولفوریک قرار می گیرند تا هرگونه ناخالصی سطح آن ها از جمله زنگ زدگی از بین برود. پس از انجام این مرحله مفتول ها وارد محلول دیگری از که شامل فسفات می باشد قرار می گیرند. دمای این محلول پایین بوده و در این فرآیند مفتول ها تا حدودی فسفاته می شود. انجام این کار سبب می شود مفتول ها در روند تولید پیچ و مهره از زنگ زدگی در امان بمانند و کیفیت خود را از دست ندهند.پس از انجام این مرحله سطوح مفتول ها با روش روغن اندود پوشانده می شوند تا فرم دهی به آن ها آسان تر شود.

خرید پیچ و مهره


تمامی مراحل تولید پیچ و مهره می بایست مورد آزمون قرار گرفته و برای انجام این کار در هر مرحله نمونه ای از قطعات از نظر سایز ، ابعاد و فرم ظاهری مورد تست قرار خواهند گرفت. انجام این کار با استفاده از دستگاه های مخصوصی به نام میکرومتر و کولیس دیجیتال انجام می گیرد.


نحوه فرم پذیری پیچ و مهره با استفاده از روش فورج سرد

فورج دستگاهی است که به وسیله آن مفتول های مورد نظر بر روی کلاف ها صاف خواهند شد. پس از قرارگیری آن ها در این دستگاه و صاف شدن مفتول ها بر اساس سایز و ابعاد مورد نظر برش می خورند. قطعات ایجاد شده طی برش هایی که بر روی آن ها صورت می گیرد طول واقعی پیچ نیستند زیرا پیچ ها در یک سرشان دارای گل پیچ می باشند و بخشی از طول مفتول ها صرف این قسمت می شود. با استفاده از دستگاه فورجینگ گل پیچ ها بر اساس نوع پیچ شکل می گیرند. این دستگاه قادر به ساخت 300 گل پیچ در یک دقیقه می باشد.


ساخت پیچ با روش فورج سرد

برای ساخت انواع پیچ ها می بایست از روش فورج سرد استفاده نمود. مفتول های آماده شده در بین فک هایی که درجه حرارت زیادی دارند غلطانده خواهند شد. این مرحله در دمای محیط صورت می گیرد.


ساخت مهره با استفاده از روش فورج گرم

ساخت مهره می بایست با استفاده از روش فورج گرم انجام گیرد. در این روش مفتول های مورد نظر پس از انجام مراحل اولیه که در بالا ذکر شد توسط دستگاهی به قطعات کوچکتر به نام "اسلاگ" تقسیم بندی می شوند. در مرحله بعد این قطعات می بایست تا دمای 1200 درجه سانتی گراد که دمای پلاسمای آن ها محسوب می شود حرارت خواهند دید. در این مرحله چکش های مخصوصی قطعات را به فرم های مختلف در خواهند آورد. به طور مثال مهره شش گوش به استفاده از این چکش ها فرم شش گوش را به خود خواهد گرفت. دمای بالا سبب می شود اسلاگ ها فرم پذیری مناسبی پیدا نمایند.


حفره مورد نیاز در وسط مهره نیز به وسیله دستگاه پرس پس از فرم گیری اسلاگ ها ایجاد خواهد شد. پس از ایجاد حفره در مرکز مهره ، قلاویزی به منظور ایجاد دنده در داخل آن قرار خواهد گرفت.


مراحل ساخت مهره عبارتند از:

• آماده سازه مفتول ها به منظور عدم ناخالصی و یا زنگ زدگی

• ایجاد برش مفتول ها در سایز های کوچک (اسلاگ)

• قرارگیری در دمای 1200 درجه سانتیگراد به منظور فرم پذیری اسلاگ ها با استفاده از چکش هیدرولیکی

• ایجاد حفره در مرکز مهره توسط دستگاه پرس

• ساخت دنده های داخل مهره با استفاده از انداختن قلاویز در داخل حفره


مرحله سخت کاری با استفاده از حرارت

پیچ و مهره در این مرحله فرم ظاهری خود را پیدا کرده است اما برای افزایش مقاومت آن ها نیاز به انجام مراحل سخت کاری می باشد. ایجاد حرارت بر روی پیچ و مهره در این مرحله سبب افزایش سختی آن ها می شود. پس از آن مراحل دیگر تست از نظر کشش بر روی پیچ و مهره صورت خواهد گرفت. به زور کلی تولید پیچ و مهره با استفاده از روش فورج گرم و سرد جز بهترین روش های تولید این وسیله می باشد و مهم ترین پیچ و مهره های امروزه همچون انکر بولت ، استاد بولت ، پیچ اتاقی ، یوبولت ، پیچ HV و... با استفاده از این روش قابل تولید می باشند.


شرکت سپنتا پیچ با سال ها تجربه در زمینه تولید پیچ و مهره به عنوان یکی از برترین شرکت ها در ایران محسوب می شود. جهت خرید پیچ و مهره و یا هرگونه مشاوره می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.